Cочевиця. Біологія та вирощування

Вийшла друком книга: Сочевиця. Біологія та вирощування : монографія. Автори Присяжнюк О. І., Топчій О. В., Слободянюк С. В., Карпук Л. М., Маляренко О. А., Павліченко А. А., Свистунова І. В.

Сочевиця цінна та несправедливо забута культура, вирощувана в Україні з давніх давен. Однак успішне та ефективне вирощування сочевиці потребує знань біології культури, вмінь правильної оцінки ситуації та високої кваліфікації агронома.
На основі узагальнення багаторічних досліджень, а також досвіду авторів висвітлено наукові основи одержання стабільно високих урожаїв сочевиці. Проведено глибокий аналіз біологічних особливостей та фаз росту і розвитку рослин. Систематизовано та співставлено міжнародні та вітчизняні фенологічні шкали і на їх основі розроблено рекомендації з вдосконалення технологій та організаційні заходи по ефективному вирощуванню сочевиці.
Пропонована монографія містить комплекс взаємопов'язаних технологічних і організаційних питань, направлених на формування знань,достатніх для створення високопродуктивних посівів сочевиці та оптимізації матеріально-грошових і трудових витрат.
Дану монографію сформовано на основі результатів аналізу досвіду провідних вчених в загальносвітовому масштабі та власних досліджень,проведених авторами у Правобережній частині Лісостепу України.
Автори сподіваються, що запропоноване видання не лише ознайомить студентів, керівників господарств, спеціалістів, фермерів з особливостями вирощування сочевиці, а й сприятиме їх умінню творчо й правильно приймати рішення в конкретних виробничих ситуаціях.
Автори підтримують ідеї вільного поширення знань, а тому пропонують безкоштовні примірники книги закладам освіти, бібліотекам, громадським організаціям, об’єднанням студентів.

З питаннями та пропозиціями співробітництва можна звернутися до Присяжнюка Олега Івановича 066-767-49-33, ollpris@gmail.com