Воздвиженка

 

Воздвиженка

Занесений до Реєстру сортів рослин України з 2017 р. 

• Різновидність еритроспермум;
• Середньостиглий;
• Середньорослий;
• Зимостійкість підвищена;
• Стійкий до посухи;
• Стійкий до вилягання і осипання зерна;
• С
тійкий до твердої сажки, стійкий до фузаріозу колоса;
• Високопродуктивний: потенційна урожайність до 11,0 т/га;
• Цінний за якістю:  клейковини - 24,0 - 28,3 %.

                                            <<< на попередню

                                   Докладніше

Сорт озимої м'якої пшениці Воздвиженка виведений методом внутрівидової  гібридизації  та  багаторазовим індивідуально-сімейним добором по кількісних та якісних ознаках з комбінації Ер 612-3(к. 260-3 / Київська 7).
Автори: Ю.М. Іванов, С.В. Власенко, О.І. Панов, М.В. Солошенко

Апробаційні ознаки: різновидність еритроспермум, рослина висотою 85-90 см, стійка до вилягання, колос остистий, білий, циліндричний, крупний (8-11 см), середньої щільності, остюки грубі, зерно червоне, крупне. Маса 1000 зерен – 44,8 - 45,0 г.

Біологічні  ознаки: середньостиглий,  зимостійкий  (9 балів),стійкий до вилягання (9 балів) і осипання зерна (9 балів), стійкий до твердої сажки (8 балів), фузаріозу колоса (9 балів), 
стійкий до посухи (9 балів).
Господарські  ознаки: інтенсивного  типу,  високоврожайний (потенційна врожайність до 11 т/га), вегетаційний період 278-283 днів.
Якість зерна: хлібопекарські якості добрі, вміст сирої клей-ковини в зерні 24,0 - 28,3 %.
Агротехнічні  вимоги: сорт  характеризується  підвищеною пластичністю  та  витривалістю  до  несприятливих  умов, відносно витривалий, має комплексну стійкість до захворювань і  підвищену  конкурентну  здатність  у  біоценозі  з  бур’янами. 
Рекомендована  норма  висіву  4,0-5,0  млн.шт/га  схожих  зерен в залежності від попередника. Строки сівби загальноприйняті для конкретної зони. Добре відзивається на внесення NPK. 
Максимальна  урожайність  на  сортодільницях  в  2016 році  склала  10,02-10,06  т/га  на  Вінницькому  та  Сумському Держекспертцентрі. 
 
                                              <<< на попередню