Баланс попиту та пропозиції цукру від Економічного дискусійного клубу на 01.10.2020 р.

За оцінками Економічного дискусійного клубу, виробництво цукру у 2020/2021 маркетинговому році становитиме орієнтовно 1,25 млн т (у 2019/2020 МР – 1,48 млн т).
З урахуванням залишків цукру на початок нового сезону (01.09.2020), які склали 0,37 млн т, загальна пропозиція цукру у 2020/2021 МР оцінюється в 1,6 млн т.

Балансові розрахунки свідчать, що виробленого обсягу цукру буде цілком достатньо для покриття внутрішнього попиту протягом поточного сезону, а також формування незначного експортного ресурсу.  
Внутрішнє продовольче споживання оцінюється у 1,25 млн. т, з розрахунку 30 кг на особу на рік, що відповідає фактичним показникам останніх трьох років. За умови відсутності імпорту, експортний ресурс у поточному сезоні становитиме 40 тис. тонн. Перехідні залишки на кінець сезону складатимуть 0,25 млн. т.