День поля «Інноваційні досягнення науково-дослідних установ НААН із селекції зернових, бобових та технічних культур»

26 серпня 2016 року  на базі «Виставково-інноваційного центру НААН» (с. Ксаверівка-2, Васильківський район, Київська область) відбувся День поля «Інноваційні досягнення науково-дослідних установ НААН із селекції зернових, бобових та технічних культур».

Змістом заходу стала оцінка сортів і гібридів пізніх культур в умовах Лісостепу України та пошук шляхів розкриття потенціалу їх продуктивності.

У Дні поля взяли участь керівники та спеціалісти Національної академії аграрних наук України, представники науково-дослідних установ НААН, Мінагрополітики, обласних та районних державних адміністрацій, сільськогосподарських та фермерських господарств, відомі селекціонери і генетики установ мережі НААН.

У роботі заходу взяв участь директор інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН Роїк М.В.

Зі вступним словом виступив президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало.

Були розглянуті питання щодо світових тенденцій виробництва кукурудзи, соняшнику, сорго, сої, буряків цукрових та кормових, картоплі та лікарських рослин. Сортових ресурсів цих культур вітчизняної селекції, агробіологічні основи технологій вирощування, шкодочинні об’єкти культур за умов вегетації 2016 року та способи контролювання їх чисельності.

В рамках Дня поля відбулася демонстрація сортів і гібридів вітчизняної селекції та селекційних напрацювань науковців мережі НААН .