ДЕНЬ ПОЛЯ З ДЕМОНСТРАЦІЄЮ СУЧАСНИХ ВІТЧИЗНЯНИХ ГІБРИДІВ КУКУРУДЗИ, СОРГО, ЦУКРОВИХ БУРЯКІВ, БІОЕНЕРГЕТИЧНИХ КУЛЬТУР ТА ПОСІВІВ ОЗИМИХ КУЛЬТУР

15 жовтня 2014 року на базі Виставково-інноваційного центру НААН України та дослідного поля ІБКіЦБ в с. Ксаверівка 2 за участі Міністра аграрної політики та продовольства України І.Швайки, Президента НААН України Я.Гадзала відбувся День поля з демонстрацією сучасних гібридів пізніх зернових культур вітчизняної селекції, у тому числі сорго і кукурудзи, цукрових буряків,  біоенергетичних культур, а також огляду посівів озимих культур під урожай 2015  року та багаторічних злакових трав.                                              Фотозвіт із заходу

В роботі заходу взяли участь понад 100 осіб, серед яких керівники наукових установ НААН України, науковці та спеціалісти сільського господарства.
З вступним словом виступив Президент Національної академії аграрних наук України, академік НААН  Гадзало Я.М.
На демонстраційному полі директор Інституту біоенергетичних культур та цукрових буряків Роїк М.В. ознайомив учасників з вітчизняними гібридами цукрових буряків, сорго зернового, соріза, сорго-суданських гібридів, сорго цукрового, сорго віничного та продемонстрував  результати досліджень з біоенергетичними культурами.
З великим інтересом учасники заходу оглянули досліди з новими біоенергетичними культурами - міскантусом, енергетичною вербою, свічграсом, які представляв завідувач відділом технології вирощування біоенергетичних культур ІБКіЦБ Ганженко О.М.
Демонстрацію нових вітчизняних гібридів кукурудзи провів заступник директора з наукової роботи Державної установи Інститут сільського господарства степової зони НААН Черчель В.Ю.
Камінський В.Ф., директор Національного наукового центру «Інститут землеробства НААН», ознайомив присутніх з особливостями посіву та догляду за озимими зерновими культурами в умовах осені 2014 року.
Підсумки зустрічі підвів Міністр аграрної політики та продовольства України Швайка Ігор Олександрович.
Він, ознайомившись з посівами даних культур, дав високу оцінку дослідженням науковців та акцентував увагу на необхідності продовження цієї роботи, як одного із напрямків впровадження та поширення наукових розробок в сільськогосподарське виробництво.

За підсумками роботи мають бути прийняті важливі рішення про розширення роботи з впровадження наукових розробок науковців НААН України у сільськогосподарське виробництво, у тому числі розширення посівів нових вітчизняних гібридів кукурудзи, сорго та інших пізніх зернових культур.