Участь науковців Інституту у конференції на тему «Чи здатна біоенергетика зробити Україну енергонезалежною?»

27 травня 2021 року в місті Обухів, Київської області відбулася конференція на тему «ЧИ ЗДАТНА БІОЕНЕРГЕТИКА ЗРОБИТИ УКРАЇНУ ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНОЮ?».

Предметом обговорення конференції були питання пов’язані з розповсюдженням та впровадженням досвіду вирощування енергетичних культур (верба, тополя, міскантус та інші). Обговорювались основні виклики для розвитку біоенергетики та законодавче і нормативне підґрунтя для подолання бар’єрів у біоенергетиці.

На практичній панелі конференції учасники оглянули демонстраційний майданчик різних культиварів енергетичної верби, висаджених вздовж дороги.
Учасники конференції також відвідали котельню, яка працює на твердому біопаливі.
Під час теоретичної панелі було ряд доповідей спрямованих на висвітлення проблем розвитку галузі біоенергетики та шляхів їх подолання.

Від ІБКіЦБ НААН участь у роботі конференції взяли: Фучило Я.Д., Гументик М.Я., Ганженко О.М. У своїй презентації Гументик М.Я. висвітлив основні напрями науково-дослідної роботи ІБКіЦБ щодо селекції та розробляння сталих технологій вирощування біоенергетичних культур таких як: верба, тополя, павловнія, міскантус, свічграс та інші.